Naslovna Deserti PALAČINKE KOJE NE GOJE: Jedite ih bez griže savesti!!!

PALAČINKE KOJE NE GOJE: Jedite ih bez griže savesti!!!

9714
0
palacinke.jpg

Ne odričite se omiljene poslastice, sa ovim receptom jedite ih i ako ste na dijeti Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoleti, a kada želite da izgubite kilograme – one mogu postati pravi porok! Umesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje ne goje.

Smesa od ovsa, kokosa i prosa

Ovas, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomešaju dobijaju novo ruho kojem ne mogu odoleti ni najveći ljubitelji zdrave ishrane. Osobe osetljive na gluten najčešće spremaju ovaj delikates s bezglutenskim brašnom.

Potrebne namirnice:

  • 1/2 čaše ovsenih pahuljica
  • 1/2 čaše kokosovog brašna
  • 1/2 čaše prosa
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera ili med
  • 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika bezglutenskog brašna
  • 2 jaja
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašika ulja
Pročitajte i:  UŽIVAJTE BEZ GRIŽE SAVESTI: Zasladite se uz DEZERT OD SAMO 69 KALORIJA!

Način pripreme

1. Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.

2. U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

3. Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ordinacija.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.