Naslovna Deserti Omiljeni desert na drugačiji način: Čizkejk sa šljivama

Omiljeni desert na drugačiji način: Čizkejk sa šljivama

494
0
Foto: Shutterstock

Kremasta poslastica koja ostavlja bez daha.

Sastojci:

150 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
50 g mlevenih badema
80 g šećera
150 g maslaca
kašičica praška za pecivo
2 žumanca

Nadev:

250 g posnog sira
100 g kisele pavlake
90 g šećera
kašičica ekstrakta vanile
sok pola limuna
2 belanca
300 g šljiva

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
Očistite i iseckajte šljive.
Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje.
Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta.
Napravite čvrsti sneg od belanaca, pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev, pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.

Pročitajte i:  Ovo drvo rađa 40 različitih plodova! (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.