Naslovna Deserti Omiljeni desert: Baklava sa makom

Omiljeni desert: Baklava sa makom

4700
0
Foto: Shutterstock

Recept za sve ljubitelje maka.

Sastojci:

  • 400 g tankih kora
  • 300 g šećera
  • 300 g maka
  • 2 jajeta
  • 1/2 l mleka
  • 1 kisela pavlaka

Priprema:
U 1/2 l vrelog mleka dodajte mak i šećer, pa prokuvajte. U podmazan pleh ređajte 3 kore (svaku posebno nauljiti), pa stavite fil preko, pa tako dok ne utrošite materijal. Umutite jaja i pavlaku i prelijte, pa isecite na kocke. Pecite na 220°C dok ne porumeni.

Pročitajte i:  Kupus bez zaprške sa krmenadlama (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.