Naslovna Deserti Omiljena jesenja poslastica: Domaći kesten pire

Omiljena jesenja poslastica: Domaći kesten pire

483
0
Foto: Shutterstock

Domaće verzije kesten pirea su daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivom desertu!

Sastojci:

350 g oguljenih kestena
1,5 šoljica vode
100 g šećera
vanila ekstrakt ili semenke vanile

Priprema:
Ispeci kestene u pećnici na 200°C oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak “X” na kori. Oguli i stavi u tiganj sa vodom, šećerom i vanilom. Kuvaj mešajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i stavi u teglu.

Pročitajte i:  Salata sa mladim krompirićima, bebi spanaćem i rotkvicama - iskoristite dok je sezona

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.