Naslovna Deserti Odličan recept za krofne iz rerne

Odličan recept za krofne iz rerne

5996
0
Foto: Shutterstock

Mekane i vazdušaste krofne sa slatko-kiselim nadevom.

Sastojci:

  • 10 g svežeg kvasca
  • 100 ml mlakog mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašike šećera
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 300 g brašna
  • 30 g putera (sobne temperature)
  • 1 jaje za premazivanje

Za punjenje:

  • 2 kašike pavlake 20%mm
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika šećera
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema: 
Kvasac rastvorite u mleku, zatim dodajte vanilin šećer, šećer, jaje i so i umutite. Zatim dodajte brašno (ostavite samo 1. kašiku). Umesite testo, pa dodajte onu 1. kašiku brašna što ste odvojili. Opet umesite i dodajte maslac, pa rukom sjedinite maslac sa testom. Ostavite testo da odmara sat vremena. Nakon toga premesite testo i razvucite na debljinu oko 4-5 mm. Čašom vadite krofne. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Ostavite da odstoje pola sata. Napravite punjenje za krofne tako što ćete u posudu sipati pavlaku, vanilin šećer i običan šećer, pa promešajte. Uzmite čašu za rakiju i njenim dnom napravite udubljenje u krofnama. Umutite jaje i premažite obode krofni. Napunite pavlakom i pecite na 180°C 25 minuta. Kada se ispeku pospite šećerom u prahu.

Pročitajte i:  Doručak ili večera za manje od 30 minuta: Gibanica od kukuruznog brašna prelivena kajmakom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajmolako

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.