Naslovna Deserti NEOBIČNA POSLASTICA: Lenja pita sa višnjama

NEOBIČNA POSLASTICA: Lenja pita sa višnjama

3297
0
Foto: Profimedia

Savršena poslastica nakon ukusnog porodičnog ručka.

Potrebno je:

2 jaja
200 g šećera
2 dl ulja
1 pavlaka
440 g brašna
1 prašak za pecivo

Nadev:

500 g višanja
5 supenih kašika šećera
3 supene kašike griza

Priprema:

Lenja pita sa višnjama se priprema na sledeći način: stavite u vanglicu dva jajeta, šolju od 2 dl šećera (220g), šolju ulja, jednu pavlaku, jedan prašak za pecivo i dve šolje brašna (400g). Dobro umutite testo žicom za mućenje, da nema grudvica.

Podmažite manju tepsiju, naspite polovinu testa za lenju pitu sa višnjama i zapecite ga u rerni na 200 stepeni. Kad se testo zapeče stavite nadev od višanja i prelite celu pitu preostalim testom. Poravnajte testo i vratite lenju pitu u rernu da se ispeče do kraja.

Pročitajte i:  ZA PONETI: Savršeno hrskava pečena pita od jabuka (VIDEO)

Za nadev od višanja, višnje operite, očistite višnje od koštica, pospite ih šećerom i grizom. Dobro promešajte da se šećer rastopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: erecepti.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.