Naslovna Deserti Čokoladna kranč torta: Desert sa koricom od napolitanki, čokoladnim filom i mlečnom...

Čokoladna kranč torta: Desert sa koricom od napolitanki, čokoladnim filom i mlečnom glazurom

7388
0
Foto: Instagram printscreen/slatkadomaćica

Ova torta ima sve: kranči koricu od napolitanki, predivan čokoladni fil, pečenu čoko-lešnik koricu i sloj ganaš krema od mlečne čokolade kao završnicu. Bogato, čokoladno, ma savršenstvo jedno. Vremenski je malčice zahtvenija ali se itekako isplati, stvorena je svaku specijalnu priliku.

Korica od napolitanki:

  • 200g mlevenih napolitanki sa lešnikom
  • 70g istopljenog putera

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike vrele vode
  • 100g šećera
  • 100g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 20g kakao praha
  • 50g mlevenih lešnika (još bolje pečenih)
Foto: Instagram printscreen/slatkadomaćica

Čokoladni fil:

  • 500g maskarpone sira
  • 250g krema sa lešnik komadićima

Mlečni ganaš krem:

  • 150g mlečne čokolade
  • 300ml slatke pavlake

Priprema:

1. Prvo napravite ganaš krem, njemu treba najviše vremena da se stegne. Za njega ugrejte slatku pavlaku sa čokoladom, čim se čokolada istopi i sjedini sa slatkom pavlakom, odložite činiju u frižider dok se ganaš ne stegne u potpunosti.

2. Zatim pravite biskvit, jaja i vrelu vodu mutiti mikserom oko minut, onda dodavati šećer i mutiti još malo.

3. U drugoj činiji pomešati sve ostale sastojke i postepeno dodavati u smesu. Čim se sve sjedini, smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 24cm i peći 25 min. na 180 stepeni.

Pročitajte i:  Kako stari hleb pretvoriti u vrhunsku poslasticu (VIDEO)

4. Nakon pečenja ostaviti biskvit da se ohladi u potpunosti pa ga onda prerezati horizontalno na 2 jednaka dela.

5. Sada pomešati sastojke za koricu od napolitanki i rasporediti je na tacni ili stalku gde će se torta servirati u obruču prečnika 24cm.

6. Za čokoladni fil mikserom umutiti maskarpone i krem.

7. Zatim ide slaganje, na koricu od napolitanki rasporediti pola čokoladnog fila, staviti polovinu biskvita, drugi deo fila i drugi biskvit.

8. Na kraju mikserom umutiti prethodno napravljeni ganaš, biće malo teže na početku, bitno je samo da se muti dok ne nastane krem.

9. Kremom premazati celu tortu, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro rashladi, najbolje preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: slatka domaćica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.