Naslovna Deserti Najpoznatiji sitni kolači: Makarons

Najpoznatiji sitni kolači: Makarons

646
0
Foto: Shutterstock

Hrskave puslice sa kremom…

Sastojci:

4 belanaca
70 g šećera
230 g šećera u prahu
120 g mlevenog badema
prstohvat soli
prehrambena boja
fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem…)

Priprema:
Zagrejati rernu na 150°. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smesu u male loptice – peći 15-20 minuta.
Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

Pročitajte i:  MOCART KUGLE: Domaći recept za čuveni slatkiš

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.