Naslovna Deserti Najlepši domaći slatkiš: Posne krofne

Najlepši domaći slatkiš: Posne krofne

9327
0
Foto: shutterstock

Da li i vi obožavate krofne?

Sastojci:

  • 250 ml mlake vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 50 g biljne masti ili margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom.

Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Pročitajte i:  ISPOŠTUJTE OBIČAJ: Šta treba uraditi sa slavskom svećom posle slave?

Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.