Naslovna Deserti Najlepša kombinacija mirisa: Keks od jabuke sa cimetom

Najlepša kombinacija mirisa: Keks od jabuke sa cimetom

5482
0
Foto: Shutterstock

Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a ukus i miris su im fantastični.

Sastojci:

125 g glatkog brašna
1 kašičica cimeta
na vrh kašičice muškatnog oraščića
pola praška za pecivo
prstohvat soli
115 g omekšalog maslaca
50 g tamnog šećera
60 g meda
1 jaje
kašičica ekstrakta od vanile
100-120 g narendanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)
70-80 g zobenih pahuljica

Priprema:
Suve sastojke pomešajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i so). Maslac sobne temperature mutite sa šećerom i medom minut, pa ubacite jaje i vanilu i nastavite da mutite još minut. Dodajte suve sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano dodajte narendane jabuke, a nakon toga i zobene pahuljice. Bilo bi dobro da smesa odmori u frižideru pola sata, ali ako nemate vremena biće odlični i bez stajanja u frižideru. Upalite pećnicu na 175°C i obložite jedan pleh pek papirom. Kašičicom uzimajte komadiće testa, veličine oraha i slažite na pleh. Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lepu smeđe zlatnu  boju.

Pročitajte i:  Top pet voćki koje tope kilograme

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.