Naslovna Deserti NEĆETE PROBATI BOLJU: Meksička čokoladna pita sa prelivom od maršmeloa

NEĆETE PROBATI BOLJU: Meksička čokoladna pita sa prelivom od maršmeloa

2051
0
Foto: Printscreen/YT

Ako ste ljubitelj slatkog isprobajte ovaj recept. Interesantni sastojci su ono što ovu pitu čine neodoljivom.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 pakovanje keksa (ptit ber)
  • 6 kašika istopljenog putera
  • 1/3 šolje šećera
  • so

Za fil:

  • 3 šolje mleka
  • 4 žumanca
  • 3/4 šolje šećera
  • 1/3 šolje kukuruznog skroba
  • 1 1/2 kašičica cimet
  • 1/3 kašičice kajenske paprike u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 150 g čokolade

Za preliv:

  • par komada maršmeloa
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i malo nauljite tepsiju za pitu.
Napravite testo: U blenderu usitnite keks. Prebacite u srednju posudu, a zatim dodajte rastopljeni puter, šećer i prstohvat soli i mešajte dok se ne sjedine. Čvrsto pritisnite dobijenu smesu u pripremljenu posudu za pitu. Pecite dok kora ne postane blago zlatna, 8 do 10 minuta. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Napravite fil: U srednjoj posudi umutite mleko i žumanca sve dok se potpuno ne sjedine. U malu šerpu sipajte šećer, kukuruzni skrob, cimet, kajensku papriku i so i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smesu sa mlekom i ponovo mešajte da ne ostanu grudice. Neka smesa proključa, a zatim smanjite temperaturu i pustite da se krčka 1 minut. Sklonite sa vatre i dodajte puter, vanilu i čokoladu dok se potpuno ne otope. Čokoladnu smesu sipajte u preko testa i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata.
Za preliv: Istopite maršmelou i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa prelijte pitu.
Ukrasite rendanom čokoladom.

Pročitajte i:  Ukusna i bogato filovana - musaka od patlidžana (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.