Naslovna Deserti Kremasta poslastica iz rerne: Zapečen sutlijaš

Kremasta poslastica iz rerne: Zapečen sutlijaš

3776
0
Foto: Shutterstock

Omiljena dečija poslastica dobila je drugačiji ukus koji će vam se još više svideti.

Sastojci:

400 g pirinča
1 l mleka od soje
11 kašika šećera
štapić cimeta
300 g kajsija
4 jajeta
4 kašike šećera u prahu

Priprema:

1.Kuvati pirinač s mlekom i 3 kašike šećera oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja dodati štapić cimeta, pa ga izvaditi na kraju.

2. Kajsije očistiti i iseći na kriškice. Ukuvati sirup od 5 kašika šećera sa 300 ml vode. Dodati voće u sirup i kuvati ga 5 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Pročitajte i:  Napravite sami: Domaći sprej koji tera smrdibube (RECEPT)

3. Umutiti jaja s 3 kašike šećera i umešati ih pažljivo u sutlijaš. Ređati u slojevima pirinač i kompot od kajsija u manjim posudama za pečenje, pa peći oko 30 minuta u rerni. Posuti šećerom u prahu i vratiti u rernu na kratko da se karamelizuje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.