Naslovna Deserti Kremasta i sočna torta: Fenomenalan spoj čokolade i pudinga

Kremasta i sočna torta: Fenomenalan spoj čokolade i pudinga

4663
0
Foto: shutterstock

Namirnice za ovu poslasticu verovatno već imate u kuhinji. Odvojite malo vremena i obradujte svoje najmilije!

Sastojci:

4 jajeta
175 g šećera
4 kašike hladne vode
100 g brašna
100 g gustina
3 kašike kakaoa
½ praška za pecivo

Fil:

½ l mleka
1 puding od čokolade
6 kašika šećera
200 g čokolade
250 g margarina

Ostalo:

marmelada od kajsije ili šipka
rum
150 g čokolade

Priprema:

Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena).

Pročitajte i:  Ne peče se: Čizkejk sa kinder bueno čokoladicama (VIDEO)

Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore. Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Mondo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.