Naslovna Deserti KREMASTA FANTAZIJA: Milk kocke sa tri vrste čokolade

KREMASTA FANTAZIJA: Milk kocke sa tri vrste čokolade

1018
0
Foto: Shutterstock

Ovo je fantastičan kolač za sve prave ljubitelje čokolade.

Potreban materijal:

Kore

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašika kakaoa
  • 6 kašika tople vode

Milk krem

  • 1l mleka
  • 100g gustina
  • 4 kašika šećera
  • 100g bele čokolade
  • 250g margarina
  • 150g šećera u prahu

Toping

  • 200g mlečne čokolade
  • 100g crne čokolade
  • 5 kašika mleka
  • 4 kašika šećera
  • 150g margarina

Priprema:

Kore

Jaja umutiti penasto sa šećerom.

Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati i dodati umućenim jajima. Sve lagano zamešati i sjediniti.

Dodati i vodu, pa sjediniti sa predhodnom masom.

Sipati u pleh dimenzija 35x40cm obložen papirom za pečenje. ( koru preseći na pola ).

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180C nekih 15-20 minuta.

Pečenu koru ohladiti, pa je preseći na pola.

Od potrebne količine mleka odvojiti 150ml i pomešati sa gustinom i šećerom. Lepo razmutiti da nema grudvica.

Pročitajte i:  Pica, čokolada i krompir ne moraju da budu loši po vas

U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti na vatru da provri.

U vrelo mleko zatim dodati gustin i kuvati uobičajeno kašicu dok se ne dobije potrebna gustina.

Skloniti sa vatre i skroz ohladiti.

Kada se ohladi, dodati posebno umućen margarin sa šećerom u prahu i sve lepo sjediniti mikserom.

Toping

Čokoladu, šećer, mleko i margarin staviti u šerpicu pa kuvati sve dok se sastojci ne istope i sjedine.

Ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.

Filovanje

Prvu koru premazati polovinom belog fila, a zatim premazati polovinom topinga.

Staviti preko drugu koru i premazati ostatkom belog fila i topingom.

Pre sečenja, dobro ohladiti u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.