Naslovna Deserti Kremasta čokoladna torta bez brašna od samo pet sastojaka

Kremasta čokoladna torta bez brašna od samo pet sastojaka

4879
0
Foto: Shutterstock

Ukoliko tražite savršen desert probajte ovu čokoladnu tortu bez brašna.

Sastojci:
145 g maslaca
300 g tamne čokolade
5 velikih jaja
40 grama kakaa, plus još malo za posipanje
150 g šećera
prstohvat soli

Postupak:

Zagrejte rernu na 150 stepeni.
Pripremite kalup za tortu veličine 23 cm i namastite ga i pospite dno i stranice kakaom.
Rastopite čokoladu i maslac na pari, dobro promešajte i ostavite sa strane da se hladi.
Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom podešenim na srednju brzinu mutite belanca i dodajte im kašiku po kašiku šećera. Mutite dok ne dobijete čvrsti sneg od belanaca.
Žumanca dodajte smesi od čokolade i maslaca i mutite dok se ne sjedine. Dodajte kakao i mešajte dok se ne sjedini s ostatkom smese. Dodajte prstohvat soli. Dodajte 1/4 belanaca i umešajte ih u smesu pomoću plastične kašike. Zatim dodajte ostatak belanaca i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Ne mešajte previše jer će iz belanaca nestati sav vazduh.
Istresite smesu u pripremljeni kalup i pecite 30 do 35 minuta ili dok čačkalica iz sredine kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi. Torta će se slegnuti.
Poslužite je sa šlagom ili sa sladoledom.

Pročitajte i:  NAJBOLJI LEK ZA KAŠALJ: Napravite ga u svojoj kuhinji!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.