Naslovna Deserti Krem Brule: Najpoznatiji francuski desert

Krem Brule: Najpoznatiji francuski desert

813
0
Foto: Shutterstock

Uživajte u kremastom filu i hrskavoj karamel korici.

Sastojci:

4 žumanceta
65 g šećera
400 ml slatke pavlake
100 g bele mlečne čokolade
1/2 kašičice ekstrata od vanile
šećer za karamel

Priprema:
Žumanca i šećer dobro umutiti. Slatku pavlaku stavite da proključa. Kada proključa odmah sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim kašiku po kašiku sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano miksajući. Dodajte ekstrat vanile. Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.
Posudice stavite u dublju tepsiju ili pleh, a onda sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.
Stavite u zagrejanu rernu na 150° i pecite 45 minuta.
Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.
Ohlađen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte. Čuvajte u frižideru do služenja.

Pročitajte i:  Zablude o šećeru u koje svi verujemo

Napomena: Ova količina namirnica dovoljna je za 5 posudica, a ja radim uvek duplu meru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: minjinakuhinjica.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.