Naslovna Deserti Kraljica čokoladnih torti: Saher torta

Kraljica čokoladnih torti: Saher torta

8790
0
Foto: Shutterstock

Proverite zašto za saher kažu da je torta nad tortama.

Potrebno je:

140 g maslaca
160 g šećera
180 g čokolade
8 žumanaca
8 belanaca
120 g brašna
1 vanilin šećer

Za glazuru:

100 g marmelade od kajsija
120 g maslaca,
250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Penasto umutiti maslac, dodati rastopljenu cokoladu, secer i vanilin secer i sve dobro umutiti. Zatim dodati brasno i jedno po jedno zumance. Na kraju dodati umucena belanca. Kalup za tortu (okrugao) podmazati sa maslacem i posuti sa brasnom, sipati umucenu smesu i peci na 160 stepni oko sat vremena. Pecenu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Marmeladu zagrejati sa kasikom vode, koru preseci na pola pa namazati marmeladom i preko. Kada se ohladi preliti sa glazurom od cokolade. Glazuru pripremiti na sledeci nacin: maslac kuvati na laganoj vatri, dok iz njega ne ispari voda, skinuti ga sa sporeta i ostaviti da se hladi 2-3 minuta. U drugoj posudi izlomiti cokoladu i u nju dodati rastopljen maslac i mesati sve dok se ne dobije ujednacena masa i premazati celu tortu. Saher tortu sluziti uz slatku pavlaku.

Pročitajte i:  Uz pomoć malog trika očisitite veš mašinu da bude kao nova

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.