Naslovna Deserti BEZ GLUTENA I ŠEĆERA: Zdrava, a ukusna verzija čokoladnog tarta sa višnjama...

BEZ GLUTENA I ŠEĆERA: Zdrava, a ukusna verzija čokoladnog tarta sa višnjama (VIDEO)

1
0
Foto: Igy the cook

Kolač sa višnjama i kakaom koji se jednostavno priprema.

Sastojci:

  • 100 g lešnika
  • 30 g mlevenog lana
  • 40 g rogača
  • 30 g kakaoa
  • 100 g meda
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 15 g želatina
  • voda
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g višanja
  • 100 g crne čokolade

Priprema:
Isitnite lešnike, dodajte mleveni lan, kakao, mleveni rogač, med i kokosovo ulje. Formirajte smesu koja će biti kora. Dodajte malo vode. Obložite pleh pek papirom i stavite koru. Ohladite.
Napravite želatin, tako što ćete ga staviti u malo vode, sačekajte da nabubri, 15 minuta, a onda ili u rerni ili na tihoj vatri otopite. Dodajte u slatku pavlaku i višnje koje ste prethodno ispasirali. Stavite preko ohlađene kore, ohladite i sačekajte da se stegne.
Rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko fila. Ohladite i servirajte.

Pročitajte i:  Ideja za večeru: Kalcone od tikvica

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: igythecook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.