Naslovna Deserti Vraćamo se kolačima našeg detinjstva: Domaće knedle sa jabukama

Vraćamo se kolačima našeg detinjstva: Domaće knedle sa jabukama

472
0
Foto: Aleksandra Mladenović Grubački

Brza priprema omiljenog starinskog kolača.

Sastojci:

  • 2 – 3 jabuke
  • 1 šolja (za čaj) brašna
  • 250 g prezli
  • šećer i cimet po ukusu
  • rendana korica limuna i narandže

Priprema:

Izrendati jabuke na krupno i ostaviti ih u cediljku da puste sok, nikako ih ne gnječiti rukama. Dodati rendanu koricu limuna i narandže i lagano brašno po potrebi da se dobije kompaktna smesa za oblikovanje knedli.

Knedle veličine oraha, spustite u ključalu vodu u kojoj ste dodali malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati još par minuta.

Pročitajte i:  Savršen početak dana: Recept za mekane i vazdušaste DOMAĆE KROFNE koje uspevaju i početnicima u kuhinji (VIDEO)

Na malo ulja propržite prezle, dodate šećer i cimet po ukusu, dodate knedle i polako promešate.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Recept poslala Aleksandra Mladenović Grubački

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.