Naslovna Deserti Ljubav na prvi zalogaj: Medene čokoladne štanglice (VIDEO)

Ljubav na prvi zalogaj: Medene čokoladne štanglice (VIDEO)

17476
0
Foto: Printscreen/YT/Cooking

Ukoliko ne želite da palite rernu, onda umesto da pravite kore koristite rozen kore ili keks.

Sastojci:

Za koru:

  • 400 g brašna + (oko 50 g brašna da biste umesili testo)
  • 1 kašičica sode ili praška za pecivo
  • 2 belanceta
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 100 g meda
  • 80 g šećera

Za Fil:

  • 3 pudinga sa ukusom čokolade
  • 7 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 2 žumanceta
  • 750 ml mleka
  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 80 g šlaga (ili 120 ml slatke pavlake)
  • 120 ml mleka

Priprema:
U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte med, belanca, jaje, ulje, mleko i šećer, pa sjedinite. Umesite testo i podelite na 4 jednakih loptica (od po 200 g otprilike). Na pek papiru nacrtajte pravougaonik dimenzija 25×18 cm i razvaljajte testo tog oblika i veličine (vidi u VIDEU). Izbodite testo viljuškom i pecite na 180°C nekih 7 minuta.

Pročitajte i:  BEZ MLEKA I JAJA: Posne projice sa merom na šolje (VIDEO)

U šerpu sipajte 500 ml mleka i dodajte vanilin šećer i šećer, promešajte i stavite da se kuva. U međuvremenu puding pomešajte sa žumancima i 250 ml mleka i dobro sjedinite. Dodajte u mleko koje je provrelo. Mešajte dok se ne zgusne. Ubacite i čokoladu, pa sklonite sa ringle. Lepo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Šlag pomešajte sa 120 ml mleka i umutite. U smesu sa čokoladom dodajte maslac i dobro umutite. Zatim dodajte šlag sve vreme muteći. Dobijenu smesu podelite u 4 posude.

Koru premažite sa čokoladno smesom iz jedne posude, pa preklopite drugom korom i opet premažite. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poklopite kolač i ostavite u frižideru preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: cooking

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.