Naslovna Deserti Jednostavna priprema tradicionalnog deserta: Šumadijska torta

Jednostavna priprema tradicionalnog deserta: Šumadijska torta

4562
0
Foto: Shutterstock

Obradujte ukućane ukusnom poslasticom.

Sastojci:

  • 10 palačinki
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 ml bagremovog meda
  • 100 ml mleka
  • 500 g suvih šljiva
  • 50 ml rakije prepečenice
  • 150 ml slatke pavlake
  • 4 belanca
  • 250 g šećera
  • kesica vanilin šećera

Priprema:
Orahe prelijte vrućim mlekom, dodajte med i vanilin šećer. Zatim dodajte 400 g sitno sečenih šljiva koje ste prethodno prelili rakijom. Kada se fil ohladi, dodajte ulupanu pavlaku i filujte palačinke, te ih slažite jednu na drugu kao tortu. Belanca i šećer dobro umutite u čvrsti sneg i premažite celu tortu i ukrasite preostalim suvim šljivama iz prepečenice. Tortu zatim stavite u rernu zagrejanu na 200°C, pecite oko četiri minuta da blago porumeni i dobije vatrenu boju.

Pročitajte i:  RAJ ZA NEPCA: Torta BELI EGIPAT osvaja na prvi zalogaj

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: srbijuvolimo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.