Naslovna Deserti Japanska torta čiji je glavni sastojak čokolada sa rižom

Japanska torta čiji je glavni sastojak čokolada sa rižom

6448
0
Foto: shutterstock

Neverovatan spoj ukusa, idealno za sve svečanosti.

Potrebno je:

400 g čokolade sa rižom
150 ml slatke pavlake
250 g sira mascarponea
kora od limuna
150 g višanja iz kompota
1 šlag krem od vanile
2 krem šlaga od čokolade
350 ml mleka

Za ukrašavanje:

1 krem šlag od vanile
125 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati. Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna. Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od cokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je i izlomiti na vece komade i obloziti sa njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.

Pročitajte i:  Obrok kao iz restorana: Kroketi od piletine i praške šunke

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.