Naslovna Deserti Jelenin recept za JAFA TORTU: Kada je jednom probate pravićete je za...

Jelenin recept za JAFA TORTU: Kada je jednom probate pravićete je za svaku vrstu slavlja

8545
0
Foto: Jelena Racković

Sočna, ukusna, tražiće se parče više.

Za koricu (x2):

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 rebro čokolade
  • 1 kašika ulja

Beli krem:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 3 vanile secera
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera

Crni krem:

  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 4 rebra čokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera
  • 300 g mlevenih oraha

I još:

  • 450 g jaffa keksa
  • 300 g šlaga

Priprema:

Dve korice ispecite na pek papiru u plehu na 200 stepeni od umućenog belanca i šećera kojima ste dodali jedno po jedno žumance pa špatulom dodali i promešali mleveni orah, brašno, i rendanu čokoladu.

Za beli krem ukuvajte kašicu od mleka i šećera kome dodate navedenu količinu brašna dok je još mlako da se ne zgruša. Ohladite pa dodajte umućenom margarinu sa prah šećerom. Dobro umutite.

Pročitajte i:  JEDNOSTAVNO SAVRŠENA: Torta sa lešnicima i mascarpone sirom

Za crni krem ukuvajte vodu sa šećerom i dodajte čokoladu pa mlevene orahe. Posebno umutite margarin i šećer, spojite sa orasima i dobro sjednite.

Filujte korica – crni krem – jafa keks – beli krem – korica – crni krem…Ukrasite šlagom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Recept poslala Jelena Racković

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.