Naslovna Deserti Čačanska poslastica: Jabuke u patišpanju za manje od pola sata

Čačanska poslastica: Jabuke u patišpanju za manje od pola sata

7017
0
Foto: Shutterstock

Ovaj slatkiš je jedan od omiljenih u čačanskom kraju, gde je puno prelepih voćnjaka sa najsočnijim jabukama.

Slatkiš se lako priprema, a evo i recepta:

  • 7 očišćenih i izdubljenih jabuka
  • 150 g oraha
  • 100 g suvih šljiva
  • 2 kašike meda

Patišpanj:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Postupak:

Sjediniti mlevene orahe, sitno seckane suve šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180°C da omekšaju.
Mikserom zamešati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mešanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200°C 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je patišpanj gotov. Pre serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom.

Pročitajte i:  15 namirnica koje sprečavaju nastanak i širenje raka

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: srbijuvolimo.rs
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.