Naslovna Deserti INDIJANERI: Naučite da napravite kolače našeg detinjstva kao iz poslastičarnice (VIDEO)

INDIJANERI: Naučite da napravite kolače našeg detinjstva kao iz poslastičarnice (VIDEO)

7185
0
Foto: Printscreen/YT/Silvan's kitchen

Kao mali svi smo voleli da jedemo čuvene Indijanere i stalno smo tražili još. Sada vi obradujte vašu decu ovom ukusnom poslasticom koja nije zahtevna za pripremu.

Sastojci:

Za koru:

  • 4 belanaca
  • 50 g šećera
  • 3 žumanca
  • 100 g brašna

Za fil:

  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml vode
  • limunov sok

Još:

  • 5 belanaca
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 70 g maslaca

Priprema:
Za koru: Umutite belanca i polako dodajte šećer, sve vreme muteći. Posle par minuta dodajte i žumanca, jedno po jedno, takođe sve vreme muteći. Kad dobijete čvrstu smesu dodajte brašno i špatulom sjedinite. Zatim siapjte u špric za šlag i napravite 5 malih krugova po plehu. Preko stavite pek papir da se lepo zalepi. Po pek papiru istisnite kružnim pokretima veće krugove. Pecite 10 minuta na 180°C.

Pročitajte i:  SAVRŠEN DESERT: Kakao kolač sa pekmezom i pavlakom (VIDEO)

Za fil: Šećer i vanilin šećer pomešajte sa vodom i limunovim sokom i kuvajte 5 minuta.

Malo umutite 5 belanaca, pa dodajte vanilin šećer, a zatim postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći. Zatim u taj šne dodajte postepeno gotov fil i mutite još nekih 10 minuta. Gotovo je kada dobijete čvrt šne. Opet sipajte u špric za kolače i kružnim pokretim sipajte po kori. Napravite par krugova na jednoj kori, da ide fil u visinu (pogledajte VIDEO za postupak).

Za glazuru: Pomešajte sve sastojke i otopite. Umočite svaki Indijaner u čokoladu. Preko svako zatim kašičicom sipajte po malo preostale čokolade i ostavite u frižideru 3-4 sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: silvanaskitchen

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.