Naslovna Deserti HRSKAVIJU NIKAD NISTE JELI: Kremita sa korama od lisnatog testa

HRSKAVIJU NIKAD NISTE JELI: Kremita sa korama od lisnatog testa

6261
0
Foto: Shutterstock

Ove krempite su super hrskave, a fil se topi u ustima.

Potrebno je:

500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
6 jaja
2 vanil šećera
20 kašika šećera
8 kašika brašna
4 kašike gustina
1 l mleka
2 kutije slatke pavlake

Ako nisu gotove kore za krempitu onda razviti odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispeći u rerni.

Posle toga umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanil šećera pa u tako umućena žumanca dodati 8 kašika brašna i 4 kašike gustina i 2,5 dcl.mleka od onih 1 litar.Sve mikserom izmešati.

Ostatak mleka od 7,5 dcl staviti na ringlu da provrije pa kada provrije, smanjiti temperaturu i u mleko sipati žutu smesu od žumanaca i skuvati žuti krem dok ne postane gust.

Ostaviti krem da se malo prohladi pa u njega dodati umućen sam od 6 belanaca i 10 kašika šećera.Umućen sam dodati u jos vruć žuti krem i lagano mešajući varjačom.

Pročitajte i:  Ukusni kolač sa jagodama spreman za pola sata

Zatim jednu koru od lisnatog testa staviti na tacnu. Preko kore sipati krem a preko krema kada se prohladi možete staviti umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera. Ako ne volite umućenu pavlaku ne morate je staviti. Preko pavlake ili samo žutog krema pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa. Pospite sa prah šećerom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: pokazivac.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.