Naslovna Deserti SMAZAĆETE U 2 ZALOGAJA: Napravite domaće EKLERE po jednostavnom receptu

SMAZAĆETE U 2 ZALOGAJA: Napravite domaće EKLERE po jednostavnom receptu

4449
0
Foto: Printscreen/Instagram/Slatka dmoaćica

Možda deluje komplikovano da se napravi, ali priprema je jednostavna.

Sastojci:

Za testo:

  • 50 g putera
  • 250 ml vode
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta

Za fil:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • seckani lešnici po želji

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:
Prvo napravite fil. U šerpici istopite čokoladu i slatku pavlaku, čim se smesa sjedini, stavite je u frižider na hlađenje dok ne postane skroz čvrsta. Hladite najmanje 3 sata, najbolje preko noći.

Za testo:
U šerpi prokuvajte vodu i puter, kad se puter rastopi i krene da ključa, na slaboj vatri dodajte brašno i mešajte varjačom dok ne nastane kompaktna smesa. U vruću smesu dodajte jedno po jedno jaje. Nakon svakog dodavanja mešate dok se jaje ne poveže sa smesom, pa tek onda dodajete sledeće. Možete i mikserom da sjedinite.

Nakon toga testo stavite u špric za kolače i na plehu obloženim pek papirom pravite recimo “gliste”. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C i nekih 45 minuta na režimu duvanje. Nakon pečenja ih ostavite da se skroz ohlade.

Pročitajte i:  Šta se dešava u telu kada pojedemo čokoladu

Kad se fil stegne, umutite mikserom, to će potrajati malo, ali budite uporni dok ne nastane lep fil. Ohlađene eklere presecite, istopite čokoladu sa uljem i gornju polovinu eklera umočite u čokoladu. Na donju polovinu eklera pomoću kese nanosite fil, pospite komadiće lešnika po želji, pa ih preklopite čokoladnom polovinom.

Ukrasite po želji, mogu odmah da se jedu, ali su lepši kad odstoje u frižideru. Od ove mere nastane 1 veliki pleh eklera.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: slatkadomacica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.