Naslovna Deserti Domaća štrudla sa džemom korak po korak

Domaća štrudla sa džemom korak po korak

7821
0
Foto: Stvar ukusa

Zasladite se uz domaću štrudlu i šolju mleka.

Sastojci:

  • 800g brašna
  • 1 svež kvasac ili kesica suvog
  • 1jaje
  • 100 g šećera
  • 1 veća šoljica ulja
  • malo soli (pola kašičice)
  • 1/2 litra mleka
  • Kora od limuna (može i sok od pola limuna)
  • Bilo koji džem
  • vaniln šećer i prah šećer za posipanje

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac da nadođe.
U brašno staviti šećer, ulje, jaje, narendanu koru od limuna ili iscediti sok od pola limuna (sigurnije je), dodati mleko sa nadošlim kvascem i zamesiti glatko testo. Ako je potrebno dodavati brašno po malo. Ostaviti da naraste.

Kad je naraslo izručiti na radnu površinu, još malo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku rastanjiti oklagijom u obliku pravougaonika i mazati džemom. Preko džema mogu mleveni orasi (kašika, dve, kako ko voli).

Pročitajte i:  Ukusna i brza večera: Pica pita

Zaviti u rolat i slagati u tepsiju četvrtastu. Ispod staviti papir za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 oko pola sata, sve zavisi od rerne.

Vruću štrudlu četkicom premazati sa malo mleka i posuti prah šećerom pomešanim sa vanilom.

Prijatno😊

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.