Naslovna Deserti Deserti od 3 sastojka koji se ne peku (RECEPTI)

Deserti od 3 sastojka koji se ne peku (RECEPTI)

6252
0
Foto: Shutterstock

Najbolji deserti su oni koji se ne peku i koji vam ne oduzimaju mnogo vremena.

Predlažemo vam 3 brze i jednostavne poslastice koje će vas oboriti s nogu.

Sastojci za 9 porcija:

  • 300 g šlaga
  • otprilike 22 petit ber keksa
  • 450 g iseckanih jagoda

Priprema:

U četvrtastoj vatrostalnoj tepsiji razmažite tanki sloj šlaga. Preko posložite 6 petit ber keksa koje prethodno možete namočiti u mleku, pa opet stavite šlag, pa preko jagode. Ponovite postupak dok ne ostanete bez sastojaka (kada budete ređali ostale slojeve pored 3 keksa, izlomite još jedan da pokrijete celu posudu). Gornji sloj treba da bude jagoda i ne sme da bude prekriven šlagom. Stavite u frižider najmanje 3 sata.

Sastojci za 8 porcija:

  • 20 oreo keksa
  • 170 g istopljene čokolade
  • 2 l otopljenog sladoleda od vanile

Priprema:

Stavite oreo keks u plastičnu kesu i oklagijom ih izdrobite. Mrvice keksa zalepite za dno pliće vatrostalne posude veličine 23 cm. Preko sipajte otopljeni sladoled od vanile i poravnajte, a zatim dekorišite istopljenom čokoladom. Zamrznite 4 sata ili dok se sladoled ne stvrdne.

Pročitajte i:  Kraljica kremastih poslastica: Krempita (VIDEO)

Sastojci za 6 porcija:

  • 3 kašike šećera u prahu
  • 120 g putera od kikirikija
  • 170 g istopljene čokolade (170 g)

Priprema:

Posudu za mafine ili proje sa 6 pregrada obložite papirnim modlama. Pomešajte kikiriki puter i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smesu. Na dno svake papirne modle sipajte 1 do 2 kašike čokolade. Zatim stavite 1-2 kašičice smese sa kikiriki puterom, pa opet sipajte čokoladu preko da pokrijte smesu od kikiriki putera.
Stavite u frižider na sat vremena ili doke se čokolada ne stvrdne. Izvadite iz kalupa i servirajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.