Naslovna Deserti Ljubavne korpice: Mini čizkejk iz rerne za Dan zaljubljenih

Ljubavne korpice: Mini čizkejk iz rerne za Dan zaljubljenih

4663
0
Foto: Instagram printscreen @slatkadomacica

Obradujete voljenu osobu ovim slatkim mini zalogajima.

Od ove smese se dobije 12 korpica.

Korica:

  • 150g mlevenog keksa
  • 70g dekor čoko komadića
  • 90g istopljenog putera

Fil:

  • 200g krem sira
  • 180g kisele pavlake
  • 150g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 1 jaje
  • 1 puding sa ukusom crne čokolade
  • 140g dekor čoko komadića
  • 150ml slatke pavlake

Ganaš:

  • 100g mlečne čokolade
  • 100g crne čokolade
  • 200ml slatke pavlake

Dekoracija:

  • Dekor mix srca

Postupak:

1. Za koricu pomešasti sve sastojke. U kalupe za mafine staviti mafin korpice pa u njih po 1 kašiku smese za koricu koju treba rasporediti po dnu svake korpice. Zatim odložiti u frižider i pripremiti fil.

2. Za fil mikserom umutiti krem sir, kiselu pavlaku i šećer. Dodati jaje i aromu vanile i opet umutiti. Kroz sito dodati puding od crne čokolade, takođe umutiti mikserom.

3. U smesu dodati nemućenu slatku pavlaku i mutiti dok ne nastane glatka smesa. Na kraju dodati čoko komadiće, lepo sjediniti i rasporediti preko korice u korpicama do vrha.

Pročitajte i:  BRZO I BEZ PEČENJA: Njujorški čizkejk - svetska atrakcija ukusa! (VIDEO/RECEPT)

4. Korpice peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta. Nakon pečenja isključiti rernu i ostaviti korpice još sat vremena da se ohlade u njoj.

5. Nakon toga pripremiti ganaš, za njega staviti sve sastojke u šerpicu, kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje i čim se sve lepo sjedini ganaš je gotov.

6. Ganašom sada popuniti udubljenje na korpicama koje je nastalo tokom pečenja, ukrasiti dekor srcima i staviti u frižider da se ohladi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Radojević (@slatkadomacica)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: slatka domaćica

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.