Naslovna Deserti Mirisaće vam cela kuća: Cimet rolnice sa glazurom, sočne, mekane i ekonomične...

Mirisaće vam cela kuća: Cimet rolnice sa glazurom, sočne, mekane i ekonomične (VIDEO)

4143
0
Foto: Printscreen youtube/domaći recepti

Ovo je jedan od onih recepata koji kad se probaju nastavljaju da se prave.

Sastojci:

  • 500 ml vode
  • 100 g šećera
  • 15 g suvog kvasca
  • 1 kg mekog brašna
  • 50 ml ulja
  • 60 g maslaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike cimeta
  • 1 jaje

Glazura:

  • 60 g maslaca
  • 70 – 80 g krem sira – neslanog
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka

Priprema:

U oko 100 ml tople vode razmutiti kvasac i kašiku šećera, promešati i ostaviti da odstoji dok pripremite ostale sastojke.

Pola kile brašna staviti u jednu posudu, dodati so, promešati, pa dodati ostatak vode i dobro promešati. Dodati zatim šećer, nadošao kvasac i pola mere ulja, pa sve dobro varjačom izraditi, da nema grudvica. Postepeno dodavati brašno, pa testo prvo mešati i zatim mesiti. Utrošili smo 900 g brašna.

Pouljiti testo ostatkom ulja, malo premesiti, pa ostaviti na toplom mestu sat vremena da naraste. Posle sat vremena uz pomoć malo brašna premesiti testo. Razvući u pravougaonik otprilike 60 x 40 cm. Premazati omekšalim maslacem skoro celu površinu, nemojte gornju ivicu.

Pomešati šećer i cimet, pa posuti po maslacu. Uviti zatim u rolat. Podmazati pleh od rerne sa malo ulja. Iseći rolat na kolutove debljine izmedju 1,5 i 2 cm, ne smeju biti pretanki. Poslagati okrenute kolutove u pleh i ostaviti 20 minuta da odstoje.

Pročitajte i:  Džejmi Oliver savetuje kako da sačuvate ostatke namirnica

Umutiti dobro jaje, pa premazati rolnice. Ostaviti da odstoje dok se rerna zagreje na 200 stepeni. Peći 20 – 25 minuta.

Dok se cimet rolnice peku napravite glazuru.

Umutiti omekšali maslac sa krem sirom, pa dodati šećer u prahu i opet dobro umutiti.

Dodati jednu kašiku mleka, umutiti. Nama je bilo potrebno dve da bi dobili gustinu koja je potrebna. To sve zavisi od maslaca i krem sira koji koristite, neki su mekši, pa možda druga kašika mleka nije potrebna.

Vrele rolnice obilno premazati ovom glazurom. Videćete dok budete kod poslednjih kako su se prve otopile i sve je sočno.

Možete odmah da poslužite. Kada se ohlade, ta glazura se stegne, pa bude kao na onim američkim krofnama, šećerna glazura.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Domaći recepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.