Naslovna Deserti Brze domaće krofne

Brze domaće krofne

15190
2
Foto: Shutterstock

Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile.

Sastojci:

3 jaja
250 g kiselog mleka
250 g brašna
1 kašičica, nepuna sode bikarbone
šećer u prahu
vanila – za posipanje
ulje – za prženje

Priprema:

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa.

Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Pročitajte i:  Nov način pripreme tradicionalnog jela: Pileći ćevapi

Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra.

Krofnice se serviraju sa medom, sirom, slatkom ili šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.