Naslovna Deserti BOŽIĆNA PITA: Recept čuvenog Džejmi Olivera

BOŽIĆNA PITA: Recept čuvenog Džejmi Olivera

2124
0
Foto: Shutterstock

Savršena poslastica uz porodični ručak.

Potrebno vam je:

jedno smrznuto lisnato testo, odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije.

dve kore za gibanicu ili pitu.

jedna tegla nekog slatka, kod mene od šumskog voća, kod njega bilo od smokve.

malo iseckanih badema.

Malo brusnice.

Šećera u prahu, cimeta, malo istopljenog putera.

Priprema:

1. Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog.

2. Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice

3. Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 malih rolata

4. Dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine.

5. Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat.

Pročitajte i:  KRALJICE MEĐU POSNIM SLATKIŠIMA: Ovo su 3 najlepše posne torte

6. Sve poprašiti cimetom i šećerom u prahu. Dobićete ovo:

Rolnice stavljajte nežno dubeći udubljenja, da vam se ne pocepaju kore. Ja bih možda sledeći put stavila duple listove

7. Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 175 stepeni i peći 20-tak minuta.

8. Kad se ispeče, izvrnuti celu tepsiju na rešetke, da ceo kolač ispadne, a onda okrenuti i kidati komad po komad.

Od spolja rska, iznutra mekano i sočno. Šta kažete? Dobro kao greh. Kao subotnje popodne posle ručka.

Džejmi je uz ovo napravio Crème fraîche, ali ja sam samo ulupala slatku pavlaku i dodala joj malo likera Amareto. Bruka.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.