Naslovna Deserti BILO DA STE AMATER ILI PROFESIONALAC: Ovako se pravi najbolja kora za...

BILO DA STE AMATER ILI PROFESIONALAC: Ovako se pravi najbolja kora za svaku tortu!

6222
0
Foto: Shutterstock

Uz pomoć ovih saveta svaka kora će vam biti fantastična.

Potrebno je:

– 75 g brašna
– 75 g gustina (skrobnog brašna)
– 5 jaja
– 150 g šećera
– prstohvat soli

Priprema:

1. U duboku posudu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno dodajte šećer uz mešanje mikserom.

2. Miksirajte smesu dok se ne udvostruči i ne postane svetlo žuta, kremasta i glatka.

3.Isključite mikser i laganim pokretima varjače u smesu umešajte brašno i gustin. Pokreti moraju da budu lagani ali da se sastojci dobro sjedine.

4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.

5. Lagano sipajte smesu u kalup, budite pažljivi i nežni.

6. Izravnajte lepo smesu i stavite u rernu da se peče 40 minuta na 180 stepeni.

Pročitajte i:  4 koraka do najboljeg čizkejka

7. Nikako ne otvarajte rernu prvih 30 minuta pečenja, jer će se kora spustiti i neće biti mekana i prozračna.

Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li kora pečena tako što probodete čačkalicom.

8. Ohlađenu koru okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Presecite koru tankim dugačkim nožem.

Biće mekana, vazdušasta. Još vam ostaje da nafulujete kore svojim omiljenim filom i da uživate u fenomenalnoj poslastici.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.