Naslovna Deserti Bez mleka i jaja: Medenjaci sa kuvanim paradajzom idealni za POSNE SLAVE...

Bez mleka i jaja: Medenjaci sa kuvanim paradajzom idealni za POSNE SLAVE (VIDEO)

1908
0
Foto: serpica.net

Recept za najukusnije medenjake od sastojaka koje uvek imamo u kući. Jeftin i brz, bez mleka i jaja tako da je pogodan za posne dane. Prave se sa kuvanim paradajzom.

Sastojci i priprema:

  • 10 kašika soka od paradajza
  •  10 kašika šećera
  •  10 kašika ulja
  •  2 kašičice cimeta (ili koliko volite)
  •  1 kašičica soda bikarbone
  •  oko 500 – 600 g brašna

Dobro izmešajte sve gore navedene sastojke, na kraju u tečnost dodajte sodu bikarbonu pa tek onda krenite sa dodavanjem brašna. Malo po malo dok ne formirate meko testo. Prekrijte ga i ostavite desetak minuta da stoji u frižideru. Možete razvući oklagijom i vaditi kolutove ili modlom razne oblike. Ili kao u videu otkidati od testa i pravite male kuglice, svaku malo pritisnuti i ređati, tek malo razmaknute, na pleh. Pleh možete podmazati ili staviti pek papir.

Pročitajte i:  Posni slavski kolač: Jednostavan recept za početnike u kuhinji

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, ako ste pravili manje i tanje medenjake onda su gotovi i pre.
Čuvajte u kutiji na suvom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.