Naslovna Dečiji meni Za sve zaposlene mame: Ovo su 3 omiljena DEČIJA KOLAČA koji se...

Za sve zaposlene mame: Ovo su 3 omiljena DEČIJA KOLAČA koji se prave ZA POLA SATA!!! (RECEPT)

5268
0

Deca najviše vole da jedu kremaste i mekane poslastice. Ako sadrže njihove omiljene ukuse, jafe, plazme i mleka sigurno će ih obožavati.

Jaffa kuglice

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 ml soka od pomorandže
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike džema od pomoradže
  • malo čokolade za kuvanje
  • naribana korica pomorandže
  • 1 kašika meda

Priprema:
Keks preliti sokom, dodati med, džem, vanilin šećer, otopljenu čokoladu, koricu pomorandže. Sve dobro sjediniti. Ostaviti da se stegne pola sata u frižideru i rukama oblikovati kuglice po želji.Ako su mnogo mekane možete dodati još malo keksa. Uvaljati u mleveni keks.

Plazma kocke

Sastojci:

  • 300 g plazme
  • 125 g margarina
  • 125 g prah šećera
  • 1 čaša soka od pomorandže
  • 1 banana
  • 100 g rendane čokolade

Priprema:
Mlevenu plazmu, prah šećer, margarin, sok i čokoladu pomešati. Dobro da se sjedini. Smesu sipati na pek papir i rastanjiti na debljinu oko 3 cm. Ostaviti da se stegne u frižider. Nakon što se dobro steglo možete dekorisati sa malo otopljene čokolade. Seći na kockice.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Urmašice na bosanski način

Baby rafaelo kuglice

Sastojci:

  • 200 g griza
  • 400 ml mleka
  • 100 ml gazirane vode
  • 1 puding od vanile
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika meda
  • malo šećera
  • 150 g kokosa
  • po želji lešnici ili bademi
  • malo vode za griz i puding

Priprema:
Griz, prah za puding i malo vode izmešati da se dobije glatka smesa (kao za palačinke). Mleko, vodu i šećer pomešati u jednoj šerpi, staviti na laganu vatru da prokuva, pa onda smanjiti vatru i polako uz mešanje dodavati smesu od pudinga i griza. Kuvati na laganoj vatri par minuta iz neprekidno mešanje. Kad je smesa skuvana skloniti sa šporeta i dodati med, vanilin šećer i kokos. Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata i nakon toga oblikovati kuglice. U sredinu staviti badem ili lešnik, a i ne mora. Uvaljati u kokos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.