Naslovna Članak Zbog ovih trikova hrana bolje izgleda na televiziji

Zbog ovih trikova hrana bolje izgleda na televiziji

61
0
hrana.jpg

Hrana koju serviraju poznati kuvari u svojim televizijskim emisijama gotovo uvek će izgledati bolje nego ono što vi napravite u svom domu, čak i ako ste pomno pratili sva upustva. 

Evo u čemu je njihova tajna:

1. Plansko dekorisanje

Tv kuvari su majstori u dekorisanju hrane. Oni znaju da će tanjir lepše izgledati ako manje količine hrane servirate jedne na drugu i stavite na veliki beli tanjur. Povrh svega, svako će jelo izgledati bolje s malim ukrasima poput pažljivo stavljenog začinskog bilja, zar ne? 

Pogledajte i Kako da slikate hranu na Instagramu

2. Ne kuvaju sami

Ako vam za pripremu nekog jela treba 2 sata kuvanja, velike su šanse da ga tv kuvar nije sam pripremio. Iza scene nalazi se tim stručnjaka koji priprema isto jelo u različito vreme, kako bi sve faze nekog recepta mogle biti prikazane ispred kamere. 

3. Pokazuju bolju stranu hrane 

I vrhunskim kuvarima se dogodi da im zagori odrezak u tiganju, ali u tom slučaju isti okrenu na lepšu stranu kako bi kamera snimila najprimamljiviji deo. Pregoreni deo tako niko neće videti, ali ni pojesti nakon snimanja.

Pročitajte i:  Kako da napravite ružičasti šećer

4. Pomažu im stilisti

Hrana izgleda bolje na televiziji jer su pri svakom koraku uključeni stručnjaci za stilizovanje hrane – od osoba koje pažljivo mere sve namirnice za kuvanje, preko stručnjaka za kombinaciju najprimamljivijih boja do pojedinaca koji ukrašavaju sto na koji ćete položiti tanjir s gotovim jelom. 

Pogledajte i Slikanje hranom

5. Profesionalna pomoć 

Profesionalni kuvari znaju da hrana ispadne bolje u čistoj kuhinji. Oni zato operu svaki prljavi komad posuđa neposredno nakon što ga upotrebe. Ovo nekad nije izvodljivo u prosečnom domaćinstvu gde kuvamo u vremenskom roku i po specifičnim željama svojih ukućana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Punkufer
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.