Naslovna Članak Zbog čega su čia semenke toliko zdrave?

Zbog čega su čia semenke toliko zdrave?

142
0
cia.jpg

Smanjenje težine

Pošto ova semena apsorbuju dosta vode, odmah nakon što dospeju u želudac, kod čoveka  se stvara osećaj sitosti. Konzumirati ove semenke znači brzo i efikasno mršaviti bez štete po zdravlje, jer u sebi sadrže sve neophodne vitamine i hranljive sastojke. Nestaje želja za nezdravom hranom, što takođe, nije zanemarljivo.

Moćan izvor kalcijuma

U semenkama čija nalazi se pet puta više kalcijuma, nego u mleku, i dva puta više kalijuma, nego u bananama. Za vegetarijance ovaj produkt je, jednostavno, nezamenljiv. Svako ko želi svoj organizam da obogati kalcijumom, treba da proba ove semenke – organizam u potpunosti apsorbuje kalcijum iz ovih organskih semenki. Više neće biti nikakvih problema sa krhkim kostima, lošim noktima i kosom.

Pogledajte i Evo zašto bi trebalo da jedete čia semenke svaki dan

Omega-3 masne kiseline to je – lek

Semena čija obiluju masnim kiselinama, isto tako kao i crvena riba. Podsetićemo se svojstava ovih kiselina: one snižavaju nivo holesterola, poboljšavaju rad srca, pomažu da se izborite sa depresijom i poremećajima raspoloženja. Masne kiseline doprinose radu našeg mozga i odlično se odražavaju na našoj koži.

Pročitajte i:  Trik sa đumbirom: Domaći napitak protiv nadutosti

Večna mladost

Ova neprevaziđena semena sadrže ogromnu količinu antioksidanata, koji doprinose mlađem izgledu nazavisno od godina, i zaštiti od infektivnih oboljenja. Koncentracija antioksidanata u ovim, naizgled jednostavnim semenkama, veća je nego kod borovnice i aronije.

Energija

Za sve koji se bave sportom, i vole specijalne dodatke ishrani koji povećavaju energetski resurs za efikasnije treninge, ova semena su veoma korisna. Ona sadrže istu količinu korisnih materija, koliko i proteinski kokteli, koji se  piju sa ciljem dobijanja mišićne mase ili bolje izdržljivosti. 

Kako konzumirati čija seme:

3-4 supene kašike dnevno – to je količina semenki koja je najblagotvornija za vaš organizam.

Možete početi sa jednom supenom kašikom i postepeno povećavati količinu unosa. Semenke su neutralnog ukusa, možete ih dodavati u sva jela: čorbe, kaše, supe, jogurt, posipati salate. Ove semenke imaju duži rok trajanja, što je, takođe, bitno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.