Naslovna Članak VOĆNO OSVEŽENJE: Fenomenalna ananas torta za tople letnje dane (RECEPT)

VOĆNO OSVEŽENJE: Fenomenalna ananas torta za tople letnje dane (RECEPT)

133
0
ananas_torta.jpg

Iako je leto vreme kad izbegavamo jake i slatke poslastice, ipak nije na odmet s vremena na vreme napraviti neku ukusnu poslasticu i obradovati goste ili svoje ukućane. Ako volite voćne torte ova torta sa ananasom je pravi izbor za vas. 

Pogledajte i Najukusnije torte koje se ne peku

Sastojci

Kora:

4 žumanca

2 belanca

100 g šećera

100 g brašna

1 kesica vanilin šećera

pola kašikice praška za pecivo

 

Fil:

1 konzerva ananasa, veća, sa 10 kolutova ananasa

2,5 dcl vode

40 g gustina

50 g šećera

i još 3 dcl slatke pavlake

3 kašike šećera

2 šlaga za ukrašavanje 

Pročitajte i: Snikers torta (nepečena)

Priprema

Belanca i 30 g šećera umutiti u čvrst sneg. 

Žumanca i 70 g šećera penasto umutiti dok žumanca ne pobele i budu kremasta. Lagano izmešati umućena belanca i žumanca, dodati lagano mešajući vanilin šećer, prosejano brašno i prašak za pecivo. Peći u kalupu prečnika 20 cm., može i malo veći. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. 

Čim se kora ispeče izvaditi iz kalupa, kada se malo prohladi odvojiti od papira. Hladnu koru preseći da se dobiju dve kore. 

Fil:

Ananas ocediti od soka. Odvojiti 4 kašike soka, pomešati sa gustinom i šećerom.

Pročitajte i:  TORTA ZA 10 MINUTA: Kikiriki zadovoljstvo koje se NE PEČE (VIDEO)

Ostatku soka dodati 2,5 dcl vode da se dobije otprilike 4 dcl tečnosti. Staviti da prokuva i ukuvati gustin. Skinuti sa vatre, dodati iseckanih 6 kolutova ananasa i ostaviti da se skroz ohladi. Ne treba da se meša u međuvremenu. 

Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati dobro olađen fil sa ananasom, lagano izmešati da se sjedine smese.

Donju koru staviti u kalup u kome se pekla kora, preliti kašiku po kašiku sa otprilike 8 kašika mleka. Staviti i obruč, rasporediti fil pa staviti i gornju koru, izbockati je čačkalicom i takođe pokvasiti mlekom. 

Prilokom stavljanja fila paziti da fil ide skroz do obruča, tako će torta biti filovana i okolo kada se izvadi iz kalupa. Ostaviti u frižider najbolje preko noći da se lepo ohladi i da se sjedine ukusi.

Ako nemate kalup filujte je obično, na tacni samo, fil je dovoljno čvrst. 

Tortu filovati šlagom ili umućenom slatkom pavlakom i dekorisati je sa preostalih 4 koluta ananasa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: maminajela.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.