Naslovna Članak Vitaminska salata – čisti organizam i smanjuje masne naslage

Vitaminska salata – čisti organizam i smanjuje masne naslage

1818
0
salata.jpg

Osnovne komponente salate (povrće i zelen) koje obogaćuju organizam vitaminima i mineralima, ispunjene su vlaknima i pektinom. Zahvaljujući tome, ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva. Samim tim, zbog izbacivanja fekalnih naslaga umanjuje se i telesna težina.

Pogledajte i Dr Nada Macura savetuje: Ovaj domaći napitak je prava vitaminska bomba za organizam! 

Ali, to nije sve: pošto su neki sastojci ove salate niskokalorični, zamenivši ovom salatom jedan obrok (recimo večeru), možemo se osloboditi masnih naslaga. Na taj način, rezultat konzumiranja ukusne i korisne salate, jeste očišćen organizam i korigovana telesna težina.

Recept:

 

Za njenu pripremu biće potrebno: kupus, cvekla, šargarepa, zelen, limunov sok, ulje.

Priprema:

Narendajte kupus, cveklu i šargarepu u odnosu: 3:1:1.

Pročitajte i:  Dijeta na japanski način: 8 kilograma manje za 14 dana

Dodajte začinsko bilje po svom ukusu (mirođija, peršun, celer). Izgnječite povrće da pusti sok. Dodajte malo limunovog soka. Po želji, za postizanje pikantnosti, salati možete dodati izgnječen čen belog luka. Začinite manjom količinom biljnog ulja (posebno se preporučuje laneno ili maslinovo). Salatu je nepotrebno soliti. Ako se ne možete odreći slankastog ukusa, koristite soja sos, koji sadrži popriličnu količinu soli i poboljšava ukus hrane, a ima visoko nutritivne vrednosti i nije štetan po zdravlje. Imajte na umu: kod niske kiselosti želuca bolje je koristiti kiseli kupus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.