Naslovna Članak Trikovi zbog kojih ćete zavoleti kuvanje

Trikovi zbog kojih ćete zavoleti kuvanje

443
0
trik.jpg

– Bosiljku možete produžiti svežinu ako ga u šoljici s vodom ostavite na sobnoj temperaturi.

– Kad pečete u dubokom ulju, hranu koju dodajete nekoliko minuta držite na viljušci uronjenu u ulje, pre nego što je spustite u tiganj. Na taj će se način malo zapeći i sprečićete lepljenje za dno tiganja ili ostalu hranu.

– Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača jaja i maslac ostavite pola sata do sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi se bolje razradili.

Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju

– Miris belog luka s prstiju možete ukloniti brzim i efikasnim trikom. Kako biste ga se rešili, 30 sekundi pod mlazom vode dobro trljajte ruke o kašiku od nerđajućeg čelika.

– Kako bi karfiol prilikom kuvanja zadržao belu boju, u vodu dodajte malo mleka i soli.

– Kad pravite krompir-pire, nakon što ga procedite vratite ga u vrući lonac, sklonite s vatre i pustite da se osuši u toploj posudi. Nakon toga gnječenjem i dodavanjem vode i mleka dobićete baršunastu teksturu.

– Kako biste prilikom ceđenja limuna ili pomorandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte minut-dva ispod dlana i nakon toga ga iscedite.

Pogledajte i 5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)

– Kako biste napravili savršenu supu od povrća umesto da sastojke odmah stavite u vodu, šargarepu, luk i paradajz prvo malo dinstajte na ulju ili maslacu. Na taj način ćete pojačati ukus.

Pročitajte i:  Kako se pravilno otvara i sipa šampanjac (VIDEO)

– Svežinu povrću produžićete ukoliko ga omotate u vlažni papirni ubrus i stavite u plastičnu kesu, a tek onda u frižider. Neke salate tako bi trebalo da traju čak i četiri dana duže.

– Kako biste znali kad je ulje dovoljno vruće umesto da ubacujete komadiće hrane i čekate da počnu krčkati, u ulje stavite drvenu kašiku i ako se oko nje pojave mehurići – ulje je dovoljno zagrejano.

– Braon pirinač kuva se znatno duže nego beli, nekad čak i 45 minuta. Brže ćete ga skuvati ako ga noć ranije ostavite u vodi. Isti trik možete probati i s testeninom. Testeninu ostavite preko noći u vodi i nakon takvog namakanja nju bi trebalo kuvati 60 sekundi.

– Pre seckanja povrća na dasku za sečenje stavite malo soli. Na taj vam način klizavo povrće neće kliziti i lakše ćete ga seći. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: cafe.ba

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.