Naslovna Članak Trikovi sa aluminijumskom folijom koje svaka domaćica treba da zna (VIDEO)

Trikovi sa aluminijumskom folijom koje svaka domaćica treba da zna (VIDEO)

129
0
folija.jpg

Svaka kuhinja sadrži aluminijumsku foliju u jednoj od fioka, ali malo ko zna da se pored svoje konvencionalne upotrebe, aluminijumska folija može koristiti na nekoliko drugih načina koji vam mogu značajno olakšati život.

Ovo su četiri trika koja ćete obožavati!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

 

 

 

 

 

NAOŠTRITE MAKAZE

Kada primetite da makaze više ne rade svoj posao, nema potrebe da ih bacate. Samo par puta njima zasecite list folije i biće kao nove. Ovaj trik važi ukoliko su makaze otupele nedavno, a za drastičnije slučajeve, list folije presavijte više puta kako bi bio deblji i uradite isto. Razlika je odmah primetna.

OLAKŠAJTE PEGLANJE

Pročitajte i:  Kako da napravite ulje od nevena

Ko još voli da se bavi dosadnim peglanjem odeće? Folija će vam uštedeti mnogo truda i vremena! Sve što treba da uradite jeste da ispod osnovne presvlake daske stavite foliju. Ona će onda reflektovati toplotu pegle, pa ćete u isto vreme peglati obe strane odeće!

OLAKŠAJTE POMERANJE NAMEŠTAJA

I još važnije, izbegnite ogrebotine na podu! Kada nameravate da pomerite neki teži komad nameštaja, obavezno ispod njega stavite komad folije koji ste presavili!

OČISTITE SREBRNINU

Široku i plitku posudu obložite folijom pa poređajte sve srebrne predmete kojima treba glancanje. Prelijte ključalom vodom i dodajte sodu bikarbonu. Ostavite da odstoji pa obrišite krpom. Samo znajte da time nestaje i efekat patine, pa ako vam se to ne dopada, ovaj trik preskočite.

Izvor: cure.ba

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.