Naslovna Članak Tradicija ukusa: Banatske buhtle sa makom (RECEPT)

Tradicija ukusa: Banatske buhtle sa makom (RECEPT)

228
0
buhtle.jpg

Potrebno je:

Za testo:

500 g brašna

30 g šećera

kvasac

3 kašike masti

300 ml mleka

Za fil:

200 g mlevenog maka

200 g šećera

Pogledajte i 7 trikova za dobro testo

Priprema:

Umesiti klasično testo. Ostaviti da naraste. Dva do tri puta premesiti kad nadođe. Razviti na dasci testo debljine 1,5 cm. Vaditi čašom i staviti ponovo da nadođe, pokriveno. Najbolje je buhtle spremati u staroj velikoj šerpi sa poklopcem.

Ringla na šporetu treba da bude zagrejana. Šerpu namazati mašću i staviti na ringlu da se mast zagreje. Skloniti sa ringle, poređati buhtle razmaknute na širinu prsta i dodati hladne vode na dva prsta u čaši. Odmah pokriti poklopcem, staviti na ringlu i ne otvarati dok ne budu gotove. Skinuti sa šporeta i još 5 minuta ne otvarati poklopac. Pomešati mak i šećer. Izvaditi buhtle iz šerpe i odmah ih valjati u mešavinu šećera i maka.

Pročitajte i:  Recept za domaće jabukovo sirće

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.