Naslovna Članak SVINJSKO PEČENJE: Srpski simbol tradicije slavlja

SVINJSKO PEČENJE: Srpski simbol tradicije slavlja

320
0
svinjetina-shutter.jpg

Od svih vrsta mesa, Srbi najviše preferiraju praseće pečenje, po mogućstvu sa ražnja. Mnogi strani turisti jednako su oduševljeni ovim tipičnim srpskim specijalitetom kao simbolom beleženja velikih događaja.

Legenda govori da je ovaj specilajitet nastao od hajduka dok su se okupljali u šumama. Ukus pečene prasetine zavisi, najpre, od starosti životinje, a što je mlađe, to je ukusnije

Dobro začinjeno i lepo pečeno, ovo jelo se priprema s ljubavlju i u čast velikim skupovima, za najmilije goste i rodbinu.

Njabolje pečenje je upravo ono domaće, prase koje se hranilo organskom hranom. Preporuka je da se peče sa kostima, jer tada zadržava sve sokove koji daju bogat ukus mesu.

Pročitajte i:  TRADICIJA UKUSA: Srpska, domaća pogača na starinski način (VIDEO/RECEPT)

Takođe, tebalo bi usoliti meso dan pre samog pečenja, a biljnom marinadom ga tretirati uoči termičke obrade.

Ukoliko ga pečete u rerni, temperaturu podesite na 190 stepeni. vodite računa o tome da ravnomerno bude pečeno tako što ćete okretati meso.

Recept za sočno svinjsko pečenje pogledajte OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.