Naslovna Članak SVETSKI HIT: Japanci napravili sladoled koji se ne topi! (FOTO)

SVETSKI HIT: Japanci napravili sladoled koji se ne topi! (FOTO)

31
0
sladoled-shutter.jpg

Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posledicama zemljotresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski naučnici u Mijagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi. 

U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i podstaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, naučnici su izolovali polifenol i angažovali kuvara kome je zadatak bio napraviti novu vrstu deserta.

Pogledajte i Sladoled s keksom

Kuvara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlekom i drugim sastojcima došao je do pobedničkog recepta. Kanazava ajs koji ostaje hladan i na 28 stepni Celzijusa može se kupiti u Japanu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.