Naslovna Članak Staro srpsko jelo: Lički pasulj sa ribancem (RECEPT)

Staro srpsko jelo: Lički pasulj sa ribancem (RECEPT)

281
0
pasulj.jpg

Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv. 

Potrebno je: 300 g žutog pasulja, 300 g kiselog ribanca, veća glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 200 g slanine, 500 g suvih rebara, 2 kašike slatke paprike, 2 krompira

Pogledajte i Recept za čorbast pasulj gradištanac 

Priprema: Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.

Pročitajte i:  Kako da vam orasi duže budu sveži

Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.