STARINSKA TORTA OD 12 JAJA: Čokoladni zalogaj koji se topi u ustima!

Ako ste istinski ljubitelj slatkiša pravi recept je pred vama. Torta koja se topi u ustima ispuniće očekivanja najvećih ljubitelja slatkog.

Probajte recept za ovu kremastu tortu sa čokoladom i šlagom. Bogat dezert savršen za sve prilike!

Sastojci:

12 jaja

400 g čokolade

250 g šećera

250 g mlevenog keksa

350 g margarina/ putera

500g šlaga

Pročitajte i: Kremasta torta od sira i amaretina

Priprema:

Umutiti puter sobne temperature i šećer, zatim dodati žumanca, otopljenu čokoladu, kao i keks. Posebno umutiti belanca i pažljivo sjediniti sa predhodnom smesom.

Smesu podeliti na 2 dela. Jedan deo staviti u frižider (to je za fil), a od drugog dela ispeći 4 korice u četvrtastom plehu ili okruglom dimenzija 22 cm. Pleh najbolje obložiti pek papirom.

Filovanje: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag i tako dok se ne potroši sav materijal. Odozgo može neko voće, čokolada ili je jednostavno ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...