Naslovna Članak Šta se dešava u organizmu nakon što pojedemo jedan red čokolade

Šta se dešava u organizmu nakon što pojedemo jedan red čokolade

144
0
cokolada.jpg

Nakon 10 minuta:

– Popravlja naše raspoloženje i jača nas. Triptofan koji se sadrži u čokoladi pomaže u proizvodnji serotonina.

– Poboljšava dotok krvi do mozga i širi krvne sudove.

– Smanjuje krvni pritisak.

– Štiti naše zube. Kakao puter prekriva zube zaštitnim slojem, nakon što pojedemo malo čokolade, koji sprečava razvijanje i širenje bakterija.

Pogledajte i Brzi čokoladni kolač bez brašna

Nakon 30 minuta:

– Pomaže u lečenju kašlja. Teobromin koji se nalazi u čokoladi mnogo efektnije deluje nego kodein – analgetik.

– Štiti kožu od sunca zbog bogatog sadržaja antioksidanasa i flavonoida.

– Bogati naš organizam vitaminima: B1, B2, PP i E, i mikroelementima: Ca, Mg, K, Fe, Na i P.

Pogledajte i Čokolada – slatki izvor sreće

Nakon nekoliko dana upotrebe:

– Smanjuje rizik od dijabetesa. Flavonoidi povećavaju nivo nitrogen oksida u krvi, koji se smanjuje sa pojavom dijabetesa.

– Smanjuje anksioznost. Kako smanjuje nivo anksioznosti kod ljudi.

– Odlična je zamena za nezdrave slatkiše.

Pogledajte i Zbog čega je čokolada dobra za zdravlje žena

Redovnim konzumiranjem:

Pročitajte i:  Lekovite grožđice: Jedite ih svakog dana, jer su pravo blago za organizam!

– Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

– Podiže nivo inteligencije. Flavonoidi i magnezijum imaju pozitivan efekat na naše pamćenje, pa se zato čokolada preporučuje najviše starijima od 70 godina.

– Usporava proces starenja zbog antioksidanata koji neutrališu slobodne radikale.

– Decu čini srećnijom. Naime, deca čije su majke tokom trudnoće jele crnu, gorku čokoladu, su manje plašljiva i smeju se češće i više.

Pogledajte Zbog čega je čokolada dobra za vaše zdravlje

Šta treba da zapamtite:

– Birajte čokoladu koja ima 70% kakaa i preko.

– Dnevno konzumirajte 2-3 reda čokolade, ne i više. Čokolada sadrži masti i šećer, pa njena prekomerna upotreba može dovesti do gojaznosti.

– Crnu čokoladu treba da izbegavaju oni koji imaju predispoziciju za dobijanje kamena u bubregu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.