Naslovna Članak Savršenog ukusa – lazanje sa spanaćem i rikota sirom (FOTO)

Savršenog ukusa – lazanje sa spanaćem i rikota sirom (FOTO)

135
0
lazanje.jpg

Lazanje su jedno od onih jela koje svi vole. Iako su najpopularnije verzije one sa bolonjezom i faširanim mesom, topljenim sirevima, moguće su i razne druge kombinacije, a jednu takvu predstavljamo u ovom receptu. U ovim lazanjama spojili smo spanać i sir rikotu, a odlikuju se blažim i laganijim ukusom u odnosu na lazanje koje ste do sada probali. Napravite ih uz pomoć našeg recepta i uverite se da je i tako poznato jelo moguće spremiti na posve nov način.

SASTOJCI

• 300 g brašna

• 3 jaja

• so

• maslinovo ulje

• par kašika hladne vode

Pročitajte i Napravite domaće testo za lazanje

PUNJENJE ZA LAZANJE:

• 800 grama spanaća

• 250 grama sira rikota

• 3 kašike ulja

• 3 kašike brašna

• 500 ml mleka

• peršun, so

Pročitajte i Lazanje sa pečurkama

UPUTSTVO

Umesiti jaja u kajganu, pa uliti zajedno sa uljem u sredinu brašna. Dodavati lagano brašno i mesiti da se dobije glatko testo. Ako je presuvo, dodati malo hladne vode.

Pročitajte i:  Laka za pripremu: Pita sa sirom i blitvom (VIDEO)

Pustiti da testo odstoji pola sata.

Za to vreme na pari spremiti očišćeni i oprani spanać i napraviti bešamel umak od zaprške brašna i mleka, peršuna i soli.

Razvaljati testo na veličinu tepsije koju prethodno premažemo uljem, prebacimo u posudu pa slažemo: sloj bešamela, sloj špinata i kašikom stavljamo rikotu.

Na novi red testa stavljamo: sloj bešamela, sloj spanaća, rikotu i tako dok ne potrošimo namirnice.

Završni sloj na testo je bešamel, čiji se ukus može poboljšati sa rendanim tvrdim sirom.

Pečemo u zagrejanoj rerni 35 minuta na 220 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.