Naslovna Članak Recept za najmekše domaće kiflice

Recept za najmekše domaće kiflice

3074
0
kiflice.jpg

Kiflice su odlično pecivo za doručak, večeru, užinu, a možete ih poslužiti i dragim gostima. Zbog toga vam predstavljamo odličan recept za kiflice mekane kao duša.

Potrebno za teso:

1.1 kg brašna

500 ml mleka

300 ml ulja

2 jaja

2 kašike šećera

1 kašika soli

50 g svežeg kvasca

I još treba:

1 jaje (za premazivanje)

susam za posipanje

1 margarin

Pogledajte i Brze lisnate kiflice

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Dodajte brašno i zamesite testo, pa ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.

Pročitajte i:  Napravite domaći voćni jogurt sa malinama i kivijem (VIDEO)

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Prva

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.